Nowhere to be found
ABOUT STUFF CBOX LINKS FOLLOW
Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3
Kulat lagi Usang
Gilak. Kali terakhir bukak ialah tahun lepas. Kadang aku musykil kewujudan blog sampaikan terfikir nak delete ke idok.

Tapi mestilah tak kan. Nanti hilang pulak satu cabang aku fefeeling nak berpuitis.

Baiklah, disingkatkan cerita dah habis pon LLB. Pendek kata dah selamat habis mengaji. Segala assignment dah boleh campak tepi dah. Gua bebas gitu.

Lepas tu lagi kelako dah selamat bercintan cintun sebab dah siratulmustaqim percintaan ini ke alam perkahwinan. Eh maksudnya?? Dah kawin oi. Hahaha.

Kalau baca satu-satu entry ni mahunya tak faham cerita lompat situ sini. Kekdahnya nak update satu-satu berkulat dulu setiap post.

Tapi apa pon takde hape pon nak cakap sebenarnya. Saje nak tambah usang satu lagi entry. Nanti update bila lagi entoh. Dah beranak dua ke pulak ehhh.

K lah... At the end of the day, nak pesan sikit; esok kau akan tua lagi sehari. Itu je. Bai
0 Comments


Musuh ketat
Gaduh ke weh? Agak-agak apa yang sibuk nak cakap pasal musuh ketat? Kikiki.

Kau tahu, hati manusia berbolak-balik. Tak tetap. Kadang marah, sekelip mata sayang. Kejap bahagia, bukak mulut rasa sedih pulak. Haiyoyoyo pa dia hati mahu pon tak tahu.

Tapi segala permasalahan dalam hidup ni, pucuk pangkalnya selain iman ialah hati. Hati kalau didik, datang tsunami ragut segala harta dan jiwa, kau masih boleh tersenyum.

Hmph. Aku tengah fikirkan soal hati dan manusia. Aku rasa musuh ketat kita adalah hati. Sebab kalau hati kau tak koyak, tak compang situ sini, dijaga rapi, kau tak kan aniayai diri kau apatah nak aniayai orang lain.

Dan bila hati digoda dengan indah dunia paling susah kau nak lawan. Antara ingin, dan sebenarnya perlu. Antara nafsu, dan tanggungjawab. Tapi kalau kau punya hati sempurna sifatnya, tak mungkin kau melupa.

Aku risau. Sebab aku punya tidak begitu. Musuh ketat aku ialah hati. Sumpah akan aku jaga sampai mati.

Oi setan jangan kau hasut. Allah, letak tangan kat dada ucap "aku takut Allah".


1 Comments


Older Post