Nowhere to be found
ABOUT STUFF CBOX LINKS FOLLOW
Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3
Rambut dan hati tu lain-lain

Assalamualaikumm =) Hai people! hai hai hai! tengah buat apa tu? takkan cakap sal politik lagi kot.
Kemain depa duk hapdet pasal politik kat medan sosial sampai jenuh den nak online.
Ahhh pesetankan politik. duk diam-diam hari ni takmau cakap sal politik.
nak cakap pasal hati ni. hati ni. hati ni tau dak. *Ecehh emoo plak* kihkihkih =P

By the way, harap semua orang baik-baik aje dan sama-sama mendoakan negara kita untuk jadi sebuah negara yang lebih baik.
tak kira siapa pon yang memimpin, kita doakan dia mampu jalankan amanat dengan penuh tanggungjawab dan amanah. Moga setiap langkah sentiasa dilindungi dan berada di jalan Allah. #Aminn.

Anyway,  Setelah beberapa lama bertapa di bumi Shah Alam menuntut ilmu di Gunung Law, 
I have been isolated from this blog. kebuntuan idea di saat hendak update.
sebab kadang-kadang ade benda yang at some point, walau kita nak share sangat-sangat
meronta-ronta macam orang angau tengok Aaron Aziz,
tapi macam mana sekalipun lebih baik diluahkan dalam hati aje.
Monolog peribadi dalam hati dan bia tersimpul kat situ. tikk the end of the story.

Dalam hidup, tahu apa itu sakit dan melalui liku kehidupan dan menerima ujian itu lebih baik.

 Itu lesson hari ini. Pepatah Melayu, "rambut sama hitam, hati lain-lain". jangan dikisah matsalleh yang rambutnya memang perang, atau orang yang rambutnya cap ayam. itu lain cerita. cerita sekarang ialah bila nak menilai seseorang jangan menilai luarannya sahaja. 

Dua tiga lima menjak ni, bila difikirkan tentang hidup di muka bumi Allah ni, aku bersyukur masih diberikan nafas olehNya dan masih menerima nikmatNya bahkan masih boleh merasai kasih sayang dari insan-insan yang dipinjamkan oleh Dia. Bahkan aku rasa bersyukur sebab pernah diberi pinjam insan-insan yang cukup bernilai sebagai sebahagian dari hidup aku yang telah buat aku gembira.

Tapi, pepatah hari ni pasal kehidupan "seberang" lagi satu. Ada masa di saat Dia memberi ujian, memberi kesakitan, kita hampir tersungkur. Orang yang paling kita percaya tikam belakang, kawan jadi lawan, pelakon yang suka berdrama dan mereka yang hipokrit dan bertalam dua, semua ni kita akan jumpa. PASTI akan jumpa. Di sebalik semua tu jugak kita akan jumpa orang yang betul-betul setia jadi kesakitan walau sakit di awal rasa berbaloi sebab pengakhirannya cukup manis. Hikmah mudah jumpa bila kita ikhlas menerima. 

Head straight people, Allah give you pain and sadness to eliminate the bad one from you. Sama ada sebagai khifarah dosa mahupun petunjuk supaya kita tahu siapa yang betul bernilai
walau terbongkar in a hard way, still...
it gave us goodness.
in other way, maybe we should not trust so much. sometimes, its better to be cautious.
tapi ape sekalipon, terima kasih ya Allah...
atas segala kurniaanNya. kerana memberi kekuatan di saat lemah
dan membimbing jalan hidup hambaMu ini.


1 Comments
Blogger D'ya D'ana said...

sabar je la kak :)

 

Post a Comment





Older Post | Newer Post