Nowhere to be found
ABOUT STUFF CBOX LINKS FOLLOW
Welcome to my blog . Please navigate around happily. And follow me if you like to ;> Don't forget to leave your footsteps so I can visit you back ;3
Tangan kita rajin
Assalamualaikummm, =) 

Apa khabar orang kampung, lama sudah takberjumpa,
minta-minta semuanyaaa didalam sihat sejahteraaaa

[ Okey, sape yang masa intro kat atas dia nyanyi? jengjengjeng! angkatla tangan]
tapi takpe, I also sing along when I'm typing this entry.
bukan apa, siang tadi bukak TB 2 lepas tu ade cerita pasal pasal wira negara.

Ape? "WIRA NEGARA?" [ muka cuak mata bulat?] 
eh eh await hang tekejut. 

It was about about famous seniman iaitu Sudirman. *tabikkk*
rasanya semua orang kenal kalau sebut nama Sudirman even boleh dikatakan we have the generation gap.
lagu-lagu beliau tak kira masa merdeka atau hari raya atau kahwin ke atau apa saja memang banyak yang kita ingat kan..

contoh "Chow Kit Road" , "31 Ogos" , "Ayah dan Ibu", "Dari Jauh ku pohon maaf". 
yang lots of us remember by heart.

Walau semuanya lagu lama, tapi impak nya masih lagi menggamit sanubari and dapat pikat jiwa muda kita kan kan.. 
Mungkin sebab dulu orang berkarya bukan sebab nak famous.
Tapi sebab ikhlas nak zahirkan semua tu untuk masyarakat tahu.

Ohkay, mesti orang tanya, await hang nak cerita pasai ni? 
Eh, takdak eh.. hang ka yang kena taip?

Anyway just nak share saje yang Sudirman is one of my favourite artist. walau macam motif tak jelas je, erk.
okay bai


" banyak yang jadi batu-batu kecil di pesisir pantai, di kala mengejar mutiara di lautan. bukan tak cukup usaha, tapi kalau niat dah salah, macam mana nak jumpa"

0015- MIYAH

0 Comments

Post a Comment





Older Post | Newer Post